Русия изпраща военни кораби, въоръжени с крилати ракети край сирийското

...
Русия изпраща военни кораби, въоръжени с крилати ракети край сирийското
Коментари Харесай

Русия праща кораби с крилати ракети край Сирия

Русия изпраща военни кораби, въоръжени с крилати ракети край сирийското крайбрежие, и упрекна Анкара, че сама си е отговорна за убийството на 33 турски бойци в сирийския регион Идлиб предходния ден.
В четвъртък "турски бойци, които бяха в бойните формирования на терористични групи, попаднаха под обстрела на сирийските войски ". В него се споделя, че турските сили не са съобщавали наличието си в региона, "където не е трябвало да бъдат. Руските военновъздушни сили не се употребяват в тази зона ".
Турските въоръжени сили изпратиха 22 транспортни средства и бронирани машини в провинция Идлиб. Това заяви в петък турският вестник "Сабах ". Според изданието в колоната има бойци на специфични сили и артилерийски елементи.
Освен това, съгласно отчети, два изтребителя F-16 и дрон са изхвърчали от турската въздушна база "Инджирлик ".
В основата кацнаха хеликоптер и аероплан със особено предопределение. Според Сабах също в региона на въздушната база има непрестанно придвижване на транспортни самолети.
Турция в петък прикани интернационалната общественост да сътвори зона за полети над Идлиб, с цел да отбрани цивилните лица от бомбардировките на Сирия.
"Международната общественост би трябвало да работи, с цел да отбрани цивилните и да постанова зона без полети ", съобщи Файретин Алтун, началник по връзките ма турския президент.
Турция изпрати хиляди войски и техника в Сирия, а Ердоган предизвести, че Турция ще стартира огромна атака за отбиване на сирийските сили, в случай че не се отдръпне от турските наблюдателни пунктове в района.
Анкара разгласи, че към този момент няма да стопира сирийските бежанци да стигнат до Европа.
Освен това НАТО организира среща за незабавни договаряния за рецесията в Сирия след убийството на турски бойци. "Северноатлантическият съвет, който включва посланиците на всичките 29 съдружници в НАТО, ще се срещне в петък на 28 февруари след искане на Турция за осъществяване на съвещания по член 4 от учредителния Вашингтонски контракт за ситуацията в Сирия ", съобщи алиансът в изказване.

ЕC прикани за незабавна деескалация в Идлиб, разгласи, че "съжалява за всички жертви " и предизвести, че е подготвен да "защитава личните си ползи за сигурност ", изказване е оповестено в "Туитър " от Жозеп Борел след информацията, че Турция може пусне сирийски бежанци към Европа.
"ЕС показва страдание за всички жертви на спора. Европейският съюз ще прегледа всички нужни ограничения за отбрана на своите ползи за сигурност. Ние поддържаме контакт с всички заинтригувани страни ", изяснява той.
Борел разяснява, че обстановката в Идлиб може да се трансформира в "голяма открита интернационална борба. Това също води до непоносими премеждия за цивилното население и заплашва живота ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР