Русия изпраща изтребители Су-35С в Беларус за обявените по-рано съвместни

...
Русия изпраща изтребители Су-35С в Беларус за обявените по-рано съвместни
Коментари Харесай

Русия прехвърля изтребители Су-35С в Беларус

Русия изпраща изтребители Су-35С в Беларус за оповестените по-рано взаимни военни учения, оповестява съветското министерство на защитата. Уточнява се, че прехвърлянето им на беларуска територия към този момент е почнало.

Планира се до 9 февруари самолетите да бъдат основани на беларуска територия и в " най-кратки периоди " там да бъдат основани " групировки от войски " . В известието се споделя, че " ще бъде проведена защитата и защитата на значими държавни и военни обекти, защитата на държавната граница и въздушното пространство ".

Като публична тяхна задача се показва инспекция на силите за реагиране на " съюзната страна " . Припомняме, през последните години Кремъл оказваше напън върху Беларус за основаване на обща страна, само че до момента в който не започнаха опозиционните митинги против него - тогава той одобри изискванията на Москва против помощ да резервира президентския пост.

Предвижда се през втория стадий от " инспекцията " - от 10 до 20 февруари, да се организира взаимно обучение , наречено " Съюзна решимост-2022 ", при което войските ще упражняват реакция " при външна експанзия, противопоставяне на тероризма и отбрана на ползите на Съюзната страна ".

През последните седмици страните от НАТО неведнъж заявяваха, че разполагат с разследваща информация, че Кремъл приготвя навлизане в Украйна , в това число с данни, че това може да стане през територията на Беларус.
 Съединени американски щати: Русия може да употребява ученията в Беларус, с цел да нападне Украйна
Съединени американски щати: Русия може да употребява ученията в Беларус, с цел да нападне Украйна

Всеки сюжет е възможен…

В края на 2018 година, поради влошаващото се икономическо състояние в Беларус, се появиха голям брой мнения, че страната може да бъде присъединена към Руската федерация . В медиите се появиха голям брой изявления за напън от страна на Москва в тази посока.

Впоследствие Лукашенко разгласи, че търси различни разновидности за енергийни доставки посредством балтийските страни, което е ход в посока към елиминиране на зависимостта от Русия.

В края на 2018 година източници на беларуския вестник " Наша Нива " оповестиха, че на съвещание на държавното управление са обсъждани вероятните стъпки на Минск при напън от страна на Москва за присъединение на Беларус към Русия.

Кремъл от своя страна отхвърли да ползва сходен натиск; по думите на представителя Дмитрий Песков " двете страни се движат една към друга, а не на една страна ".

Лукашенко обаче в предходните месеци неведнъж алармираше за аспирациите на Русия да лиши Беларус от суверенитет .
 Лукашенко: Може да раздерат страната ни като Украйна
Лукашенко: Може да раздерат страната ни като Украйна

Той прикани беларусите към „ стягане на дисциплината “…

На 14 декември 2018 година той съобщи, че " Беларус е подготвена към поетапна интеграция с Русия ", само че е неефикасно Москва да употребява напън.

На 10 януари 2019 година беларуският президент съобщи, че

След започването на всеобщите митинги против Лукашенко през 2020 година, на фона на обвинявания за изборни фалшификации при битката му за шести президентски мандат отпред на Беларус, той одобри помощта на Москва, с цел да резервира властта . Същевременно той одобри и изискванията на Кремъл за основаване на " съюзна страна ".
 Лукашенко: Руснаците се държат безчовечен с нас, третират ни като васали
Лукашенко: Руснаците се държат безчовечен с нас, третират ни като васали

Русия не извършва уговорките си…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР