Русия използва времето за преговори, за да прегрупира силите си,

...
Русия използва времето за преговори, за да прегрупира силите си,
Коментари Харесай

Емил Соколов: Много вероятно е да видим война на изтощение

Русия употребява времето за договаряния, с цел да прегрупира силите си, защото първата фаза от войната не приключи изключително добре за тях. Тази позиция изрази пред БНР Емил Соколов, историк, анализатор и учител.

„ Войната навлиза в друга фаза. Много евентуално е да забележим война на безсилие, в която Москва ще се опита да заграби още украинска територия, уточни Соколов.

Според анализатора сегашният оптимизъм е малко припрян.

Западните страни, склонни да бъдат поръчител за някакъв мир, не са доста, означи Соколов.

Режимът в Кремъл няма да признае загуба, Украйна също не може да си я разреши, счита Емил Соколов. Затова по думите му спорът може да се ожесточи.

Според него украинците не биха се примирили Донбас да стане част от Руската федерация.

Като „ единственото по-обнадеждаващо “ след последните договаряния той уточни открития за Украйна път към Европейския съюз.

У нас няколко пожара горят по едно и също време – това са въпросът за военната помощ за Украйна, изборът на шеф на Българска народна банка, както и още веднъж излизащият на дневен ред въпрос за РСМ, разяснява Емил Соколов, който открои рисковете от работа с плаващи парламентарни болшинства по обособени тематики.

„ В рамките на обединението ще забележим изнудване и извиване на ръце “, посочи той.

Трябва да се вземат поради настройките на хората, само че за нещо толкоз обикновено като пращане на защитно облекло, за което Украйна ни моли, можехме да сме самодейни, акцентира анализаторът.

По думите му компромисният вид е – няма да се изпраща оръжие, само че е неприемливо да отхвърляме да изпратим бронежилетки и каски.

„ Правителството е изправено пред много сериозен напън, който ГЕРБ съумяха да основат, тъй като дълго време се бягаше от съответно решение. (…)Не може цялото държавно управление да се трансформира в пленник на външнополитическите упоритости на Българска социалистическа партия. Всяка партия в обединението ще би трябвало да направи компромис. “

Доста хора се надяват да бъде взривена обединението, без да си дават сметка какво значи да се върви на избори по време на война, счита още Емил Соколов.

Ситуацията е комплицирана, само че единственият излаз е мандатоносителите Политическа партия да са безкомпромисни и кардинални, заключи Соколов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР