Русия изплати дълговете си към Съвета на Европа, след като

...
Русия изплати дълговете си към Съвета на Европа, след като
Коментари Харесай

Русия изплати дълговете си към Съвета на Европа

Русия изплати задълженията си към Съвета на Европа, откакто две години не плащаше вноските си към организацията, съобщи Франс прес. Агенцията се базира на днешно изказване на Съвета на Европа.

" Парите за 2018 и 2017 година на този стадий са изплатени на 97% ", чака се и останалото, съобщи пред Агенция Франс Прес представителят на Съвета на Европа Даниел Хьолтген.

Русия дължеше сумата от 54,7 милиона евро, включваща двете й неплатени годишни вноски за предходната година и за 2017 година " Очакваме изплащането и на лихвите (за неплатените в точния момент суми) ", сподели още Хьолтген.

В началото на юли съветското държавно управление заплати вноската си в бюджета на Съвета на Европа за тази година в размер от 33 милиона евро, напомня Агенция Франс Прес. Бюджетът на Съвета на Европа за тази година е 437 млн. евро.

В края на юни Русия се завърна в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Нейните представители не участваха в работата й поради приемането на глобите от 2014 година след анексията на Крим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР