Русия изпълни намеренията да напусне Съвета на Европа - организация

...
Русия изпълни намеренията да напусне Съвета на Европа - организация
Коментари Харесай

Русия напусна Съвета на Европа

Русия извърши желанията да напусне Съвета на Европа - организация за отбрана на човешките права основана в Страсбург, изпреварвайки по този начин действията на самата организация, която обмисляше дали да я изключи поради нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс. 

Главата на съветската делегация в парламентарната асамблея на Съвета на Европа Пьотр Толстой заяви в приложението " Телеграм ", че е връчил писмо от външния министър Сергей Лавров, в което се афишира решението на Москва да напусне организацията. 

Съветът на Европа беше замразил съветското участие от 25 февруари - ден след началото на нашествието в Украйна. Миналата седмица Москва съобщи, че предвождания от Съединени американски щати боен съюз НАТО и страните от Европейски Съюз подкопават Съвета и Русия повече няма да взе участие в него, написа Българска телеграфна агенция. В понеделник украинският министър председател Денис Шмигал прикани Съвета да изключи Русия и сподели на асамблеята, че виновните за " тази непровокирана и неоправдана експанзия не могат да останат в единното европейско семейство, където човешкия живот е с най-висока стойност ". 

Междувременно членовете на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа взеха решение да изключат Руската федерация, която преди този момент беше решила да напусне организацията по лично предпочитание, заяви организация УНИАН.

В публично изказване на организацията се споделя, че Руската федерация " е направила тежки нарушавания на Устава на Съвета на Европа, несъвместими със статута на държава-членка, не съблюдава уговорките си пред Съвета на Европа и не извършва поетите пред него отговорности ". Поради това Парламентарната асамблея на Съвета на Европа смята, че Руската федерация " не може повече да бъде страна - членка на Организацията ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР