Русия издаде предупреждение за пътуванията на своите граждани и им

...
Русия издаде предупреждение за пътуванията на своите граждани и им
Коментари Харесай

Москва предупреди: САЩ преследват руснаците по целия свят, за да ги арестуват

Русия издаде предизвестие за пътуванията на своите жители и им предложи да мислят деликатно, преди да отпътуват в чужбина, тъй като Съединени американски щати преследвали руснаците по целия свят, с цел да ги арестуват, съобщи Ройтерс.
В известието на съветското министерство на външните работи се насочва предизвестие към съветските жители, че когато пътуват зад граница, съществува сериозна опасност да бъдат задържани от други страни по искане на Вашингтон, след което да бъдат екстрадирани в Съединени американски щати.
"Въпреки апелите ни да се усъвършенства съдействието сред способените органи в Съединени американски щати и Русия американските специфични служби на процедура не престават да "преследват " руснаците по целия свят ", се споделя в предизвестието за пътуванията.
"При това състояние изрично настояваме съветските жители деликатно да обмислят всички опасности, когато имат намерение да пътуват зад граница ", съобщи министерството. Ведомството показва, че от началото на 2017 година в чужбина са били арестувани над 10 руснаци с американско присъединяване.
Като образец се показва задържането в Испания, Латвия и Гърцияна минимум четирима съветски жители по обвинявания от управляващите в Съединени американски щати в киберпрестъпления. Миналата година дейностите на Съединени американски щати против обвинени в киберпрестъпления руснаци са достигнали рекордни нива.
През 2017 година седем руснаци са били задържани или изправени на съд в Съединени американски щати и други страни по такива обвинявания при приблизително двама годишно в предходните шест години.
Министерството цитира и случая на Станислав Лисов, упрекнат, че е основал компютърен вирус, който атакувал клиентите на финансови институции и предизвикал вреди за милиони долари. Миналата година той бил екстрадиран в Съединени американски щати от Испания.
Споменават се и случаи преди този, като задържането на Малдивите през 2014 година за киберпрестъпления на съветския жител Роман Селезньов, което министерството дефинира като похищение от американски сътрудници.
В известието, което беше оповестено, към съветските жители се насочва и предизвестие, че откакто бъдат екстрадирани и са в ръцете на американската правосъдна система, към тях ще бъде проявено пристрастно отношение.
Държавният департамент на Съединени американски щати отхвърли коментар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР