Русия иска НАТО публично да обещае, че няма да приема

...
Русия иска НАТО публично да обещае, че няма да приема
Коментари Харесай

Русия поиска от НАТО да обещае, че няма да приема Украйна

Русия желае НАТО обществено да обещае, че няма да приема Украйна в алианса, съобщи Ройтерс, като се базира на думите на съветския посланик във Виена Константин Гаврилов.

Гаврилов сподели още, че Русия няма да взе участие в срещата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа за разискване на съветските военни учения в Беларус, съобщи ТАСС.

Русия е струпала войски покрай Украйна, което провокира опасения, че може да следва инвазия. 

Русия отхвърля да има проекти за инвазия. Тя желае Западът да не допусне Украйна и други някогашни руски страни в НАТО, да спре разполагането на оръжия наоколо до съветските граници и да изтегли силите си от Източна Европа.

Съединени американски щати и техните съдружници изрично отхвърлиха тези претенции, само че предложиха да стартират диалози с Русия за способи за подсилване на сигурността в Европа.

След среща с немския канцлер Олаф Шолц Путин съобщи, че Западът се е съгласил да разиска възбрана за разполагане на ракети в Европа, ограничавания на военните учения и други ограничения за подсилване на доверието -  въпроси, които Москва е сложила на масата преди години.

Той съобщи, че Русия е подготвена да разиска " някои от тези детайли ", само че добави, че ще го направи единствено в композиция с " главните въпроси, които са от първостепенно значение за нас ".

Макар Шолц да повтори, че разширението на НАТО на изток " не е на дневен ред, всички знаят това доста добре ", Путин отвърна, че Москва няма да се успокои от сходни уверения.

" Те ни споделят, че това няма да се случи на следващия ден ", сподели Путин. " Ами по кое време ще се случи? Вдругиден? Какво ще промени това за нас в исторически проект? Нищо. "

НАТО не може да подпише юридически документ с Русия, че няма да има бъдещо разширение на алианса. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през днешния ден пред публицисти преди началото на двудневната среща на министрите на защитата на страните от пакта в централата на организацията в Брюксел.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР