Русия иска изцяло да погълне съседката си и най-близък партньор

...
Русия иска изцяло да погълне съседката си и най-близък партньор
Коментари Харесай

Путин има готов план за анексирирането на Беларус до 2030 г., показват тайни доклади

Русия желае напълно да погълне съседката си и непосредствен сътрудник Беларус, като има особено създаден проект по какъв начин това да се случи малко по малко. Това твърди интернационално журналистическо следствие на няколко медии, измежду които са немският вестник " Зюддойче Цайтунг " и украинското издание " Kyiv Independent ".

Разследването се базира на документ от 17 страници, за който се твърди, че датира от лятото на 2021 година и съдържа подробните проекти на Кремъл за покоряване на Беларус и унищожаване на нейната самостоятелност. Това би трябвало да се реализира през актуалното десетилетие под предлог за обединение на двете страни, като има планувани краткосрочни, средносрочни и дълготрайни цели.

Идеята е да се сътвори обща " съюзна страна " под съветско управление, като са взети поради поемането на цялостния надзор над политическата, икономическата и военната сфера на Минск. Според изтеклия документ, крайната цел на Москва е до 2030 година Русия и Беларус да бъдат една обща съюзна страна.

Всъщност към този момент има публично подписано съглашение за това. То е от 1999 година и планува основаването на правна основа за интеграция сред двете страни. Според разкритата информация обаче, проектите в този момент са по-скоро свързани с анексирането на Беларус, в сравнение с с някакво партньорство.

Стъпка 1: Политическа и военна интеграция

Целите на Русия включват уеднаквяване на законодателството, координиране на външната и отбранителната политика на двете страни и обезпечаване на съветски надзор върху политическата, икономическата, културната и медийната сфера на Беларус.

Според изтеклите документи, Минск действително би трябвало да загуби суверенитета си " последователно ", като се позове на съглашението за съюзна страна. През 2018 година Русия направи първите си опити в тази посока, като предложи така наречен от нея " интеграционни стратегии ", които да приведат беларуското законодателство в сходство с съветското.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР