Русия иска да се присъедини отново към Съвета на ООН

...
Русия иска да се присъедини отново към Съвета на ООН
Коментари Харесай

Русия иска да се върне в Съвета по правата на човека в ООН

Русия желае да се причисли още веднъж към Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида , откакто беше  заради нахлуването си в Украйна .

Русия е посочена на уеб страницата на Организация на обединените нации като претендент за изборите на членове на Съвета по правата на индивида за мандат 2024-2026 година, които би трябвало да се проведат на 10 октомври .

Членството се основава на заслужено географско систематизиране, с две свободни места в районната група на източноевропейските страни. Русия, дружно с Албания и България, са оповестени като претенденти от този район.

Според позицията на Русия тя счита Съвета по правата на индивида за " основен орган в системите на Организация на обединените нации ".

В документ, който популяризира измежду членовете на Организация на обединените нации за привличане на поддръжка и с който CNN разполага, се показва, че Русия " има вяра, че е значимо да се предотврати възходящата наклонност за преобразяване на Съвета по правата на индивида в инструмент , който служи на политическата воля на една група страни, наказващи нелоялни държавни управления за тяхната самостоятелна вътрешна и външна политика ".

" Ако бъде определена, Руската федерация ще се концентрира върху този въпрос. Ние твърдо ще насърчаваме правилата на съдействие и подсилване на градивен разговор на взаимно почитание в Съвета, с цел да намерим съответни решения за проблемите с правата на индивида ", се показва в позицията на съветските дипломати.
 Организация на обединените нации: Русия е изтезавала украинци до гибел
Организация на обединените нации: Русия е изтезавала украинци до гибел

Това заяви Ерик Мьосе, ръководител на Комисията за следствие на Украйна

След нахлуването си в Украйна на 24 февруари Русия загуби мястото си в голям брой органи на Организация на обединените нации, в това число изпълнителните препоръки на Жените на Организация на обединените нации и Детската организация на Организация на обединените нации УНИЦЕФ, Комитета по неправителствените организации и Постоянния конгрес по въпросите на коренното население. и от европейския орган по правата на индивида към Съвета на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР