Русия иска да разпита агенти от разузнаването на САЩ и

...
Русия иска да разпита агенти от разузнаването на САЩ и
Коментари Харесай

Русия иска да разпита агенти на САЩ

Русия желае да разпита сътрудници от разузнаването на Съединени американски щати и някогашен американски дипломат в страната. Разпитите ще са в границите на следствие за финансови закононарушения на английски вложител в страната, заяви ТАСС.

Информацията беше оповестена от представителят на съветската генерална прокуратура Александър Куреной единствено дни след срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с съветския държавен глава Владимир Путин. На нея Путин предложи американското разследване да разпита сътрудници от съветското разузнаване, които са обвинени за хакерски офанзиви по време на американските избори.

Сега съветските управляващи желаят опция да разпитат американски сътрудници, за които се счита, че са свързани с закононарушения на английския вложител Уилям Браудър. Той е създател на фонда „ Хермитидж кепитъл “.

Той е и един от хората, спомогнали за въвеждането на закона „ Магнитски “. Смята се, че неговата компания е изнесла от Русия сума на стойност Щатски долар 1.5 милиарда Смята се, че към Щатски долар 400 000 от тези средства са били предоставени във фондове на американската Демократическа партия.

В момента тече разследване по случая. Съединени американски щати към момента не са дали отговор на апела на Русия. Не са дали и формален коментар.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР