Русия иска Белите каски да бъдат изведени от Сирия възможно

...
Русия иска Белите каски да бъдат изведени от Сирия възможно
Коментари Харесай

Русия и Сирия настояват Белите каски да се махат от Сирия

Русия желае " Белите каски " да бъдат изведени от Сирия допустимо най-бързо. За това настоя съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестяват съветските медии.

Дамаск и Москва упрекнаха екстремисти и " Белите каски " в осъществяването на няколко провокации, включващи химическо оръжие, с цел да повлияят на публичното мнение в ущърб на сирийския режим и да оправдаят задграничната интервенция в Сирия.

" Белите каски " са опасност за сигурността на страните в района. Затова бихме ви помолили да си ги вземете у дома допустимо най-скоро. Абсолютно всички ", настоял Небензя.

Същевременно посланикът на Сирия в Организация на обединените нации Башар Джафари прикани Съвета за сигурност да стартира следствие на закононарушенията на ръководената от Съединени американски щати коалиция и тя да приключи своето нелегално наличие в Сирия.

" За да резервира доверието в Съвета за сигурност, съветът би трябвало неотложно да стартира следствие на тези закононарушения, с цел да подсигурява и заобикаля повтарянето им и да постави завършек на наличието на Съединени американски щати и други непознати сили в Сирия, това нелегално наличие ", подчертал Джаафари по време на съвещанието на Съвета за сигурност.

" Белите каски " са сирийска филантропична организация, която твърди, че е избавила от гибел десетки хиляди хора. Според Москва и Дамаск обаче " Белите каски " имали връзки с терористи и екстремисти. Ръководителят на групата Раед Салех съобщи през август, че " Белите каски " не са свързани с нито една терористична формация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР