Русия има власт да разреши дългогодишния спор за Нагорни Карабах

...
Русия има власт да разреши дългогодишния спор за Нагорни Карабах
Коментари Харесай

Ердоган: Русия има власт да разреши конфликта в Нагорни Карабах

Русия има власт да позволи дългогодишния спор за Нагорни Карабах сред Азербайджан и Армения.

Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган, представен от Анадолската организация.

" Русия, Путин има власт, която може да позволи този проблем ", сподели Ердоган пред публицисти в коридорите на среща на Организацията за ислямско съдействие в Истанбул, откакто бе запитан дали възнамерява да повдигне въпроса по време на диалозите с Путин в Сочи.

Вече споделих пред Путин, че чакам да покаже тактичност по този въпрос. Ще го повдигна още веднъж, в случай че намеря опция по време на тристранната среща през днешния ден, добави Ердоган.

Днес Ердоган ще организира тристранна среща с Путин и с иранския президент Хасан Рохани в Сочи, с цел да обсъдят напредъка в сирийския кротичък развой от Астана.

" Карабах е наш персонален въпрос. Не можем да го оставим настрани ", сподели още Ердоган.

Окупираният Карабах е приет като азербайджанска територия от интернационалната общественост, само че е в ръцете на арменски сепаратисти от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики при започване на 90-те година на XX век. Карабах се отдели от Азербайджан през 1991 година с арменска военна помощ.

През предишния месец президентите на Азербайджан и Армения реализираха единодушие за понижаване на напрежението и разрешаване на спора.

Междувременно Ердоган и Рохани организираха диалози в коридорите на сирийската среща в Русия , която е закрита за медии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР