Русия има възможности да даде достоен отговор на всеки опит

...
Русия има възможности да даде достоен отговор на всеки опит
Коментари Харесай

Русия: Ще отговорим достойно на всеки опит за силов натиск от САЩ

Русия има благоприятни условия да даде заслужен отговор на всеки опит за силов напън от страна на Съединени американски щати. Това съобщи в неделя шефът на Департамента по въпросите на неразпространението и контрола над въоръженията към Министерството на външните работи на Русия Владимир Ермаков на асамблеята на Съвета по външна и отбранителна политика. Това предава ТАСС, представена от " Фокус ".
„ В момента, през 2018 година, ние виждаме, че военно-техническото разположение на силите се промени съществено в интерес на Русия, - акцентира Ермаков. – Имаме заслужен отговор на всеки опит за силов напън от страна на Съединени американски щати “.
„ Американският мит, че навлизаме в ера на навсякъде и безразделно тяхно доминиране не просъществува повече от 10 години, а в този момент към този момент е явно, че той отиде в небитието. Русия се върна на своите исторически предначертани позиции на един от гарантите на стабилността и справедливостта в световните връзки на основата на интернационалното право “, означи той.
„ Рано или късно, на нашите американски сътрудници ще им се наложи да се договарят с нас. При това, най-вероятно, би било по-добре за тях да го създадат овреме, в сравнение с по-късно, защото военно-технологическата тежест на Съединени американски щати в света непрекъснато пада “, обърна внимание съветският посланик.
„ Днешната обстановка се характеризира с невижданото стесняване на пространството за градивно взаимоотношение. Основната причина е неготовността на Съединени американски щати и съдружниците им да признаят обективната действителност на към този момент зародилия се полицентричен международен ред “, означи Ермаков.
„ Осъзнаването на невъзможността да се продължи интервала на своето едностранно доминиране в международните работи провокира нервност и довежда до сходни несъответстващи дейности като глобите, силовата насила и просто неетичните междудържавни връзки, - съобщи той. – В този смисъл конкуренцията във въоръжаването, несъмнено, не е блъф, а доста рискова действителност, оказваща значително подривно въздействие на световната непоклатимост и интернационалната сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР