Русия има технологични и законови възможности за автономен интернет, казва

...
Русия има технологични и законови възможности за автономен интернет, казва
Коментари Харесай

Русия била готова да се изключи от глобалния интернет


Русия има софтуерни и законови благоприятни условия за самостоятелен интернет, споделя Дмитрий Медведев
(снимка: CC0 Public Domain)

Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Руския съвет за сигурност, разгласи, че страната към този момент е механически подготвена да бъде изключена от световната мрежа, предадоха съветските медии.
още по тематиката
Според Медведев, страната разполага с софтуерни и законодателни благоприятни условия за обезпечаване на самостоятелната работа на съветския интернет „ Рунет ”. Това обаче ще бъде „ не елементарно и не би било мечтано “. Засега, съгласно него, концепцията е по-скоро единствено авариен проект.

„ Разбира се, ние имаме проект по какъв начин да действаме в такава обстановка. Както знаете, интернет се появи в избран миг и сигурно основното право на ръководство се пада на Съединените американски щати. Така че евентуално, в случай че се случи нещо неизмеримо, това е допустимо да стане. Именно тъй като ключовете на това сандъче са в чужбина “, разяснява Медведев пред.

Той също по този начин добави, че „ в случай че Рунет се изолира, това ще сътвори огромни проблеми, тъй като ще отнеме известно време за пренастройване “. Но към този момент държавното управление на Русия не вижда аргументи за евентуално изключване от световната мрежа.

През май 2019 година президентът Владимир Путин подписа закон за, напомнят изявленията по тематиката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР