Русия има право да се защитава с ядрени оръжия, ако

...
Русия има право да се защитава с ядрени оръжия, ако
Коментари Харесай

Медведев пак размаха ядрената карта срещу САЩ frognews.bg

" Русия има право да се пази с нуклеарни оръжия, в случай че бъде изтласкана оттатък границите си и това сигурно не е блъф ", уточни Медведев.

 

" Нека си представим, че Русия е принудена да употребява най-страшното оръжие против украинския режим, който извърши широкомащабен акт на експанзия, който е рисков за самото битие на нашата страна. Вярвам, че НАТО няма да се намеси директно в спора даже при този сюжет. Демагозите оттатък океана и в Европа няма да умрат в нуклеарен апокалипсис. Трябва да ви припомня още веднъж - за тези глухи уши, които чуват единствено себе си. Русия има право да употребява нуклеарно оръжие, в случай че е належащо “, сподели Медведев в обява в Telegram.

 

Според нуклеарната теория на Русия президентът може да употребява нуклеарно оръжие, в случай че страната е изправена пред опасност за съществуването й, в това число от стандартни оръжия.

 

Около 90% от нуклеарните бойни глави в света се държат от Русия и Съединените щати, които си остават най-големите нуклеарни сили в света.

 

Коментарите на Медведев идват на фона на приключващите през днешния ден референдуми в четири района на Украйна, които сега са окупирани от съветските войски. Референдумите са за присъединение на тези територии към Руската федерация. Смята се, че резултатите от тях ще бъдат употребявани като опрощение за нашествието, а също така съгласно изказвания Путин ще разгласи анексиране на тези територии в петък. Руския общественик плаши с ответна реакция при опит Украйна да си върне територии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР