Русия и Виетнам се върнаха към сътрудничеството в доставката на

...
Русия и Виетнам се върнаха към сътрудничеството в доставката на
Коментари Харесай

Русия продаде на Виетнам учебни изтребители за $350 милиона

Русия и Виетнам се върнаха към съдействието в доставката на авиационна техника: Виетнам подписа контракт за закупуване на съветския военен образователен аероплан Як-130.

Контрактът планува доставката на минимум 12 бойни образователни изтребители Як-130 на стойност над 350 милиона $, заяви " Ведомости ".

Ескадрата от новите съветските самолети, добити от виетнамските Военновъздушни сили, би трябвало да размени остарелите чехословашки L-39, доставени в страната през началото на 80-те години.

От продавача - " Рособоронекспорт " и Федералната работа за военно-техническо съдействие (ФС ВТС)) към този момент се въздържат от мнения.

Виетнам стана шестият задграничен клиент за придобиване на образователния изтребител Як-130. Преди това той бе експортиран в Алжир, Бангладеш, Мианмар, Лаос и Беларус.

През март 2019 година бяха подписани контракти за доставка на 100 самолета Як-130 в чужбина, съобщи Николай Рубан, представител на " Рособоронекспорт ", циитран vestifinance.ru.

Самолетът е създаден от Конструкторското бюро " Яковлев " ( част от ПАОК " Иркут Корпорейшън " ). Серийно се създава от Иркутския авиационен цех и сполучливо употребена съветските Военновъздушни сили и зад граница.

Двуместният учебно-боен аероплан Як-130 обезпечава главно и профилирано образование на водачи на модерни и усъвършенствани военни самолети, в това число е на свръх маневрени изтребители от потомство " 4 ++ " и " 5 ".

Комплексът от управляемо и неуправляемо въоръжение разрешава употребява потреблението на Як-130 по време на задачи за образование и решение на бойни задания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР