Русия и Узбекистан са започнали предварителни дейности по първата узбекистанска

...
Русия и Узбекистан са започнали предварителни дейности по първата узбекистанска
Коментари Харесай

Узбекистан ще изгради първата си атомна централа

Русия и Узбекистан са почнали предварителни действия по първата узбекистанска нуклеарна електроцентрала, за която Москва пресмята, че ще коства $11 милиарда, предава Reuters.

Централата, която в по-голямата си част ще бъде финансирана от Москва, ще разреши на Узбекистан да употребява естествения си газ други цели, като да вземем за пример произвеждане на химикали или експорт.

Руският президент Владимир Путин и узбекският Шавкат Мирзиойев натиснаха алегоричен бутон дружно по време на гала в Ташкент, с цел да отбележат началото на геологическото проучване, което да реши за точното местонахождение на оборудването.

Узбекистан чака да стартира да налива цимент не по-рано от 2020 година поради сложността на плана. Централата ще има два блока и мощ от 2,4 гигавата. Очаква се тя да проработи през 2028 година

Днес, множеството нужна електрическа енергия в Узбекистан се генерира от газови турбини, само че някогашната руска република съобщи, че желае да употребява големите си запаси от газ по-ефективно. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР