Русия и Унгария продължават да си сътрудничат въпреки трудната международна

...
Русия и Унгария продължават да си сътрудничат въпреки трудната международна
Коментари Харесай

Напук на ЕС: Унгария засилва сътрудничеството с Русия

Русия и Унгария не престават да си сътрудничат макар сложната интернационална обстановка и санкционния напън върху Москва. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров по време на среща с унгарския си сътрудник Петер Сиярто, оповестява ТАСС.

" Въпреки сложната интернационална конюнктура, макар желанието на някои от нашите сътрудници да засилят санкционния напън върху Русия, нашето взаимоотношение продължава и предходната година успяхме да преодолеем рецесията, породена от пандемията, и да реализираме нарастване от над 25% в нашия търговски оборот ", посочи съветският посланик.

Той уточни, че Москва и Будапеща имат желание да осъществят взаимни планове в региона на енергетиката и превоза.
 Унгария укори Европейски Съюз, че мисли повече за глобите против Русия, в сравнение с за мира в Украйна
Унгария укори Европейски Съюз, че мисли повече за глобите против Русия, в сравнение с за мира в Украйна

Брюксел бил ангажиран с следващия пакет от наказания вместо с построяването на мира

Отбелязваме взаимната решителност на съветско и унгарското управление да насърчаваме своето взаимоотношение, своето партньорство, в това число осъществяването на огромни взаимни планове в енергетиката, превоза и други области, означи Лавров и се обърна към Сиярто: Така че считам Вашето посещаване за безусловно навременно, в това число за да продължим нашия учреден на доверие продан на отзиви по районни и интернационалните въпроси.

Унгарското външно министерство заяви, че Сиярто ще се срещне и с съветския вицепремиер Александър Новак, вицепремиера Денис Мантуров, както и ще разиска в допълнение закупуване на 700 милиона кубически метра газ за Унгария.

След срещата на двамата външни министри в Москва Сиярто посочи, че не е обсъждал опцията за среща сред премиера на страната Виктор Орбан и съветския президент Владимир Путин.
 Унгария не желае да я поучават за Русия и се нервира на Украйна
Унгария не желае да я поучават за Русия и се нервира на Украйна

Според Будапеща рецензията на Германия е несправедлива

" Що се отнася до среща на върха, аз нямам такова разпореждане. Разпореждането до мен по отношение на договарянията в Москва се отнася единствено за закупуване на газ ", акцентира той.

През последните години контактите сред водачите на Русия и Унгария са регулярни. Последната среща сред Путин и Орбан се организира в Москва при започване на февруари.

Унгария е една от най-проруски настроените страни в Европейски Съюз , мощно подвластна от съветския газ и нефт. Русия строи и нуклеарен реактор за Унгария. Будапеща задържа един от пакетите от наказания против Москва, който включваше възбрана за импорт на съветски нефт, до момента в който .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР