Русия и Украйна завършиха размяна на затворници, която доведе до

...
Русия и Украйна завършиха размяна на затворници, която доведе до
Коментари Харесай

На Великден Украйна и Русия размениха над 130 затворници

Русия и Украйна приключиха замяна на пандизчии, която докара до връщането на 130 украински пандизчии. За това заяви началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Йермак в Телеграм.

Той не сподели какъв брой руснаци са били върнати в Русия в размяната. Йермак назова случилото се " популярен великденски продан ".

По-рано през седмицата за 100 украински, оповестиха двете държавни управления.

Въпреки че и Украйна и Русия честват православния Великден Киев заяви за десетки офанзиви през последните 24 часа.

Зеленски поздрави православните християни в Украйна по случай Великден, като сподели, че след 417 дни война с Русия страната резервира „ непоклатима религия “ в успеха.

„ Ние освен чакаме и се молим, само че сами печелим и сътворяваме тази победа “, сподели украинският президент във видео послание на 16 април. „ С всички сили се борим за нашата земя и молим за помощ небесните сили ".

В Москва съветският президент Владимир Путин участва на великденска работа в московската катедрала „ Христос Спасител “ с кмета на Москва Сергей Собянин и съветския православен патриарх Кирил. И двамата църковни чиновници са отявлени поддръжници на масираната непровокирана инвазия на Русия в Украйна, почнала преди близо 14 месеца.

Путин е обект на заповед за арест от Международния углавен съд за хипотетични военни закононарушения в Украйна, в това число всеобщо депортиране на украински деца.

По време на службата патриарх Кирил разказа съветската инвазия и войната, която умъртви десетки хиляди и остави милиони хора разселени, като „ тъжни събития, които могат да бъдат разказани като вътрешна омраза, която в този момент се случва на нашата историческа съветска земя “. Тези изказвания са лъжливи, тъй като Украйна е самостоятелна страна, а територията й не принадлежи на Русия.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Заради обичайна медицина. Как една жаба стана заплашен тип  please wait

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР