Русия и Украйна си размениха взаимни обвинения зана Запорожката атомна

...
Русия и Украйна си размениха взаимни обвинения зана Запорожката атомна
Коментари Харесай

Зеленски с призив: Международната общност да обяви Русия за спонсор на тероризма

Русия и Украйна си размениха взаимни обвинявания зана Запорожката атомна електроцентрала (АЕЦ), окупирана от съветски войски.

Към момента ISW- Институтът за проучване на военните дейности - не може да дефинира коя страна е виновна за случая. Украинският президент Володимир Зеленски осъди съветския обстрел, определяйки го като „ безочливо закононарушение “ и „ терористичен акт “ .
 Украинският Енергоатом упорства за интернационална задача в Запорожката АЕЦ
Украинският Енергоатом упорства за интернационална задача в Запорожката АЕЦ

Единият блок е изключен след обстрела през вчерашния ден

Той прикани интернационалната общественост да разгласи Русия за страна - спонсор на тероризма и да наложи наказания на нуклеарната промишленост в Русия.

Независимо коя от двете страни е виновна за обстрела, и от Руската федерация, и от Украйна настояват, че той е провокирал пожар в Запорожката атомна електроцентрала.

Евгений Балицки, избран от съветските управляващи за началник на окупационната администрация в Запорожка област, разгласи, че обстрелвайки Атомната централа, украинските сили са „ решили да изправят цяла Европа на ръба на нуклеарна злополука “.

От своя страна Александър Старух, украинският началник на Военната администрация на Запорожката област, разгласи, че съветските сили се пробват да „ предизвикат “ украинците . Те преднамерено желаят да ги накарат да обстрелват АЕЦ за западните страни да се разколебаят в решението си да оказват помощ на Украйна с оръжие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР