Русия и Украйна сближават позициите си по второстепенни въпроси на

...
Русия и Украйна сближават позициите си по второстепенни въпроси на
Коментари Харесай

Москва: По основните въпроси в преговорите с Украйна тъпчем на едно място

Русия и Украйна сближават позициите си по второстепенни въпроси на договарянията, само че по главните политически въпроси в действителност " тъпчат на едно място ". Това съобщи помощникът на съветския президент Владимир Медински, представен от ТАСС.

" Преговорите текат цяла седмица - от понеделник до петък и ще продължат на следващия ден. Те се водят в режим на видеоконферентна връзка сред експертни групи, два-три пъти седмично сред ръководители на делегации, последният път беше нощес. Сега по второстепенните въпроси позициите се сближават, само че по главните политически (въпроси) ние в действителност тъпчем на едно място ", означи той.

Медински акцентира, че Русия счита, че сключването на кротичък контракт е малко евентуално. Според него украинската страна е загрижена главно за приемане на гаранции за сигурност от други страни, в случай че Киев не се причисли към НАТО.
 Русия желае да договаря с Украйна единствено като по-силната страна, уверен Борел
Русия желае да договаря с Украйна единствено като по-силната страна, уверен Борел

Засега Москва нямала интерес от преустановяване на огъня

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски , които страната отстоява при договарянията с Русия - прекъсване на войната, възобновяване на териториалната целокупност, гаранции за сигурност.

Също по този начин стана ясно, че украинската страна е отхвърлила настояването на Кремъл да одобри безпристрастен стату т по

От своя страна висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел Москва желае да договаря съществено единствено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР