Русия и Украйна дават сигнали, че в преговорите между двете

...
Русия и Украйна дават сигнали, че в преговорите между двете
Коментари Харесай

Русия и Украйна дават сигнали за напредък на преговорите |

Русия и Украйна дават сигнали, че в договарянията сред двете страни се вижда прогрес. 

Михайло Подоляк, който е консултант на президента Володимир Зеленски и взе участие в преговорния екип, съобщи, че съветските представители на договарянията към този момент не слагат ултиматум, а деликатно изслушват предложенията на Украйна.

Във видео, публикувано от УНИАН, Подоляк изяснява, че страната му няма да отстъпи от позицията си. 

" Нашите претенции са преустановяване на войната и евакуиране на съветските войски. Виждам, че има схващане за този развой и разговор ", акцентира той.

РИА Новости пък цитира съветския договарящ Леонид Слуцки, че в околните дни напредъкът може да докара до взаимна позиция на двете делегации, а скоро може да се стигне до чернови на съглашения. По думите му, представени от РИА и Ройтерс, има " сериозен прогрес " спрямо началото на диалозите.

" Личните ми упования са, че в идните дни напредъкът може да докара до взаимна позиция на двете делегации, в документи за сключване ", споделя Слутски.

Досега Русия и Украйна организираха три кръга от договаряния, които обаче не реализираха необикновен триумф.

Междувременно генералната прокуратура на Украйна заяви, че трийсетина души са били ранени при удари по огромен манастир в региона на източната Донецка област тази нощ, съжобщиха Франс прес и Българска телеграфна агенция. В Святигорския манастир са намерили леговище към 1000 души.

В различен източен украински район - Луганска област, началникът на полицията в Попасная Олексий Билошицки упрекна съветските сили, че са пуснали в града фосфорни бомби и са провокирали " неописуеми премеждия и пожари ".

Същите обвинявания насочи и украинският омбудсман Людмила Денисова. Тя разгласява фотография от мястото на хипотетичната офанзива в Попасная през нощта, само че не посочи дали Киев разполага с доказателства, че Москва е употребила неразрешените за приложимост в обитаеми места фосфорни бомби, отбелязва Ройтерс.

Святигорският манастир и Попасная се намират в региони от Донецка и Луганска област, които не бяха следени от проруските сепаратисти все още на началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, отбелязва Агенция Франс Прес.

Представител на сепаратистите в източната украинска Луганска област пък заяви, че при своето нахлуване в региона на Попасная са разкрили места на всеобщи изтезания, съобщи ТАСС.

Говорителят на Народната милиция на така наречен Луганска национална република Иван Филипоненко не показа доказателства в поддръжка на това свое изказване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР