Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни

...
Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни
Коментари Харесай

Путин: Преговаряме с Турция за доставки на нови перспективни оръжия

Русия и Турция водят договаряния за доставки на нови перспективни оръжия. Това разгласи през днешния ден съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС. Той приказва на конференция в Анкара за резултатите от състоялата се в турската столица тристранна среща на върха на водачите на Русия, Турция и Иран за Сирия.

,,Военно-техническите връзки (между Русия и Турция) се задълбочават, извършва се контракт за доставяне на турските въоръжени сили с комплекси С-400 "Триумф ". Водят се договаряния за (доставки на) нови перспективни оръжия ", заяви съветският президент, говорейки за наличието на своите договаряния с турския президент Реджеп Ердоган в коридорите на тристранната среща на върха.

Според Путин руско-турското взаимоотношение се развива динамично по най-различни посоки. Стокооборотът сред двете страни за предходната година е превишил 25 милиарда $, сполучливо се осъществят стратегически значими планове в енергетиката - строителството на АЕЦ "Акую " и газопровода "Турски поток ". Укрепват и двустранните контакти в културно-хуманитарната област.

,,Тази година ще има още един връх в туристическата област - над 6 млн. съветски туристи в Турция'', означи той.

Путин благодари на президентите на Турция и Иран за съдържателните и резултатни договаряния, състояли се в Анкара сред тях за Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР