Русия и Турция ще продължат съвместните усилия за намиране на

...
Русия и Турция ще продължат съвместните усилия за намиране на
Коментари Харесай

Лавров: Русия и Турция търсят решение на кризата в Либия

Русия и Турция ще продължат взаимните старания за намиране на решение на либийската рецесия , съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Анадолу ".

Двете страни търсят метод, който би разрешил неотложно преустановяване на огъня в Либия, разяснява министърът на конференция в Москва.

" В рамките на разговора, на най-високо равнище от президентите на Русия и Турция , ние работихме върху намирането на подходи, които биха ни разрешили неотложно да обявим преустановяване на огъня и да стартираме да решаваме всички други въпроси ".

Той сподели, че първата основна стъпка към решението е да се разгласи " цялостно преустановяване на военните дейности ".

" Нашите турски сътрудници работят в тази посока с държавното управление на Националното съглашение и уповавам се, ще съумеят да реализират единственото вярно решение при сегашните условия ", добави той.

Лавров прикани враждуващите страни да се въздържат да залагат на военно решение .

Назначаването на непрекъснат специфичен делегат ще способства за облекчение на напрежението , само че Съединени американски щати пречат, налагайки несъгласие на претендентите , препоръчани от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, изясни Лавров.

Той също по този начин акцентира, че новият специфичен делегат на Организация на обединените нации за Либия би трябвало да бъде представител на Африканския съюз .
 Турция може да разположи С-400 в Либия
Турция може да разположи С-400 в Либия

Иска да избегне американски наказания, само че и не желае да се конфронтира с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР