Русия и Сирия са отговорни за сърцераздирателните човешки страдания“ в

...
Русия и Сирия са отговорни за сърцераздирателните човешки страдания“ в
Коментари Харесай

Тръмп и Тереза Мей хвърлиха отговорността за страданията в Източна Гута върху Русия

Русия и Сирия са виновни за „ сърцераздирателните човешки премеждия “ в следения от „ умерената “ съпротива сирийски анклав Източна Гута. Това са декларирали президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и министър председателят на Англия Тереза Мей в неделя по време на телефонен диалог, предава AFP.

Двамата водачи са разискали „ трагичната филантропична обстановка в Източна Гута “, оповестиха от Даунинг Стрийт, съобщи " Фокус ".

„ Те са се съгласили, че това е филантропична злополука и че голямата отговорност за сърцераздирателните човешки премеждия е на сирийския режим и Русия, като главен бранител на режима “, обявиха още от кабинета на английския министър председател.

Както оповестиха по рано от основаната в Лондон Сирийска обсерватория за човешки права, държавната войска към този момент е превзела една четвърт от територията на Източна Гута от началото на интервенцията си там. Мей и Тръмп са се съгласили също, че „ Русия и другите страни, които имат въздействие над сирийския режим би трябвало да работят в този момент, с цел да спрат белязаната от принуждение акция и да защитят мирното население “.

AFP напомня, че Сирийската арабска войска стартира атака в Източна Гута преди 15 дни, като сухоземната интервенция е била предшествана от натоварен артилерийски огън и въздушни офанзиви. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР