Русия и Сирия публикуваха днес съвместно изявление, в което призовават

...
Русия и Сирия публикуваха днес съвместно изявление, в което призовават
Коментари Харесай

Русия и Сирия призоваха американските военни да напуснат Сирия

Русия и Сирия разгласиха през днешния ден взаимно изказване, в което приканват американските военни да изоставен Сирия и да разрешат на хората в бежански лагер в югоизточната част на страната да бъдат евакуирани от съветските и сирийските сили, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Комюникето, публикувано от съветското министерство на защитата, показва, че съветските и сирийските сили са подготвили рейсове за транспортиране на бежанците от лагера Рубкан и че ще им обезпечат безвредно пътешестване, тъй че тези хора да могат да стартират нов живот.

" Призоваваме също по този начин Съединени американски щати, чиито военни елементи са на сирийска територия нелегално, да изоставен страната ", се споделя още в изказването.

По-рано този месец Съединените щати оповестиха, че ще оставят в Сирия към 400 свои военни, които ще бъдат ситуирани в два обособени региона. Това бе поврат в позицията на президента Доналд Тръмп, който може да проправи пътя към опазване на военното наличие на Съединени американски щати в близкоизточната страна, отбелязва Ройтерс.

През декември Тръмп разгласи, че ще изтегли всички американски бойци от Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР