Русия и Саудитска Арабия ще предложат увеличаване на добива на

...
Русия и Саудитска Арабия ще предложат увеличаване на добива на
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия се договориха без Иран за добива на петрол преди срещата ОПЕК+

Русия и Саудитска Арабия ще предложат увеличение на добива на нефт от ОПЕК и неговите сътрудници с един милион барела дневно. Това оповестиха нощес енергийните министри на двете страни, които би трябвало да убедят Иран да не постанова несъгласие на решението, съобщи " Франс прес ".

Този вид ще бъде разискван през днешния ден от Организацията на страните експортьорки на нефт и на следващия ден от ОПЕК и нейните сътрудници, съобщи съветският министър на енергетиката Александър Новак. " Това би трябвало да предотврати свиването на пазара ", сподели пред публицисти саудитският му сътрудник Халид ал Фалих.

Саудитска Арабия обаче мъчно ще убеди Иран, който може да се опълчи на мярката, а при ОПЕК е належащо единогласие сред членовете. Иранският министър на петрола Биджан Намдар Зангане също взе присъединяване в срещата, само че я напусна по средата и сподели пред публицисти, че решение не може да бъде реализирано, съобщи ТАСС.

Иран, Ирак и Венецуела - три страни с стеснен потенциал за рандеман и експорт - са срещу увеличението на производството, желано от Саудитска Арабия, Русия и Съединени американски щати поради увеличението на цените и на международното търсене. Те се опасяват, че при увеличение на добива приходите им ще спаднат, както и пазарният им дял.

ОПЕК и сътрудниците на организацията от предходната година извършват съглашение за понижаване на добива с 1.8 милиона барела на ден. Тази мярка оказа помощ цената на петрола да се увеличи от 27 $ през 2016 година до към 75 $ в този момент.

Неочаквано понижаване на добива на Венецуела, Либия и Ангола на процедура обаче сви предлагането с 2.8 милиона барела на ден през последните месеци. Добивът на Иран също евентуално ще намалее през второто полугодие поради новите наказания на Съединени американски щати. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР