Русия и Саудитска Арабия се договориха да удължат до 2019

...
Русия и Саудитска Арабия се договориха да удължат до 2019
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия договорили ново намаляване на производството на петрол

Русия и Саудитска Арабия се договориха да удължат до 2019 година договорката си за ръководство на петролния пазар, известна като ОПЕК +, макар че Москва и Рияд към момента не са удостоверили каквито и да било нови съкращения на продукцията, оповестява организация "Блумбърг ".

Това бе обявено и от съветския президент Владимир Путин след среща със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман през уикенда в границите на срещата на върха на Г-20.

Очакванията са договорката сред Русия и Саудитска Арабия да бъде доказана на идващото съвещание на ОПЕК във Виена. Делегатите на ОПЕК декларират, че водачите са дали политическата си благословия за съглашение, само че остава доста работа, в това число и за размера на евентуалното редуциране на продукцията.

"Няма дефинитивно решение, само че дружно със Саудитска Арабия ще го създадем - уточни Владимир Путин - Ние се съгласихме, че ще следим обстановката на пазара и ще реагираме бързо. "

Цените на петрола на тържищата в Лондон и Ню Йорк скочиха с над 4% в понеделник.

В неделя президентът на ОПЕК и министър на енергетиката на Обединените арабски емирства Сухаил ал Мазруей съобщи, че е оптимист, че ще бъде реализирано съглашение за понижаване на производството за 2019 година, на срещата през идната седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР