Русия и САЩ се съгласиха да изградят нова космическа станция,

...
Русия и САЩ се съгласиха да изградят нова космическа станция,
Коментари Харесай

САЩ и Русия строят космическа станция до Луната

Русия и Съединени американски щати се съгласиха да изградят нова галактическа станция, наречена Deep Space Gateway, която ще бъде ситуирана към орбитата на Луната .

Това съобщи ръководителят на Роскосмос Игор Комаров, представен от съветски медии.

Той разясни, че първите модули могат да бъдат подготвени сред 2024 и 2026 година

Ние (Роскосмос и НАСА) постигнахме единодушие взаимно да изградим нова интернационална галактическа станция Deep Space Gateway в орбитата на Луната, посочи Комаров, представен от Интерфакс.

Руският формален представител приказва пред публицисти в коридорите на Международния конгрес на астронавтите в Аделаида, Австралия.

Първият стадий от плана ще включва строителството на орбиталната част от станцията, добави още Комаров.

По думите му технологиите на по-късен стадий могат да бъдат употребявани на повърхността на Луната и евентуално на Марс.

Към плана могат да се причислят и други страни, в това число Китай, Индия, Бразилия и ЮАР, разгласи той, допълвайки, че другите страни разискват евентуалния принос за плана.

Като част от плана Русия може да създаде до три модула от станцията . Също ще работи по стандартите за системата за съединяване със станцията, тъй че да се употребява от разнообразни галактически кораба, разкри още Комаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР