Русия и Сърбия започват стратегическо сътрудничество за използване на ядрената

...
Русия и Сърбия започват стратегическо сътрудничество за използване на ядрената
Коментари Харесай

Русия развива сръбската атомна енергийна инфраструктура

Русия и Сърбия стартират стратегическо съдействие за потребление на нуклеарната сила за мирни цели , оповестява Руската държавна корпорация за атомна сила " Росатом ", представена от " Анадолу ".

Споразумението е подписано по време на визитата на Владимир Путин в Сърбия . " По-специално, осъществяването на плана за създаване на център за нуклеарна просвета, технологии и нововъведения освен ще даде мощен подтик на двустранното съдействие сред Русия и Сърбия в редица новаторски области, в това число медицина, индустрия и селско стопанство, само че ще също по този начин служи като платформа за съдействие на нивото на целия централноевропейски район ".

Споразумението също по този начин дава опция за съдействие в няколко области, в това число основаването и подобряването на сръбската атомна енергийна инфраструктура , проектирането, построяването и модернизацията на изследователските нуклеарни реактори, използването на радиационни технологии в селското стопанство и индустрията, образованието, образованието и преквалификацията на експерти за нуклеарната индустрия както и развиването на нуклеарната медицина.

" Росатом " има 36 плана за създаване на нуклеарни реактори в разнообразни страни, в това число Бангладеш, Беларус, Китай, Египет, Финландия, Унгария, Индия, Иран и Турция.
 В Белград Путин подсигурява за „ Турски поток” и напомни ориста на „ Южен поток”
В Белград Путин подсигурява за „ Турски поток ” и напомни ориста на „ Южен поток ”

Русия и Сърбия са заинтригувани обстановката на Балканите да остане стабилна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР