Русия и Сърбия се обявяват срещу порочната практика да се

...
Русия и Сърбия се обявяват срещу порочната практика да се
Коментари Харесай

Москва и Белград против политики „или си с нас, или против нас“


Русия и Сърбия се афишират против порочната процедура да се постанова на страните избора " с нас или срещу нас ", който към този момент докара до повишаване на неустойчивостта в Европа. Това се споделя в взаимна публикация на външните министри на двете страни Сергей Лавров и Ивица Дачич за сръбския вестник " Политика " и " Российская газета ", съобщи БГНЕС. Материалът е отдаден на 180-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Русия и Сърбия.

" Отличителна линия на съдействието остава уважението на избора и отчитането на ползите един на различен. Москва и Белград са срещу порочната процедура " с нас или срещу нас ", която към този момент докара до увеличаване на недоверието и неустойчивостта на европейския континент ", се акцентира в материал. " Нашите страни реализират независима, прагматична, уравновесена външна политика, опираща се на лични национални ползи. При това ние сме безусловни последователи на спазването на закрепените в Устава на Организация на обединените нации съществени правила на интернационалните връзки, такива като суверенното тъждество на страните, ненамесата в техните вътрешни каузи, мирното урегулиране на разногласията. Последователно се разгласяваме за превъзмогването на основните провокации и заканите на съвременността, твърдо опирайки се на интернационалното право ", показват двамата министри.

Лавров и Дачич обръщат внимание върху това, че политическият разговор сред двете страни се развива динамично. " С задоволство установяваме позитивната динамичност на търговско-икономическите и военно-техническите връзки, сполучливата реализация на взаимните планове в региона на енергетиката, превоза и културата ", се споделя в публикацията. Междувременно стана ясно, че президентът на Сърбия Александър Вучич ще връчи през днешния ден на съветския министър на външните работи Сергей Лавров, който е на посещаване в Белград, писмо до президента на Русия Владимир Путин, с което кани съветския държавен глава да посети Сърбия, заяви Танюг, съобщи Българска национална телевизия. Сърбия и Русия, показва Вучич в писмото, имат през днешния ден светла традиция на съдействие, съгласие и взаимна поддръжка.

" Уважаеми Владимир Владимирович, защото градивните диалози, които повеждам с вас, оставят характерен отпечатък на качеството на нашите взаимни връзки, с изключително удовлетворение Ви поканвам на публично посещаване в Сърбия, където постоянно сте добре пристигнал посетител и другар ", написа Вучич.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР