Русия и НАТО изцяло са прекратили сътрудничеството си по гражданска

...
Русия и НАТО изцяло са прекратили сътрудничеството си по гражданска
Коментари Харесай

Русия напълно прекратила сътрудничеството си с НАТО

Русия и НАТО напълно са прекратили съдействието си по гражданска и военна линия. Това разгласи заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, представен от съветските медии.

" Самото НАТО се отхвърли от положителна стратегия в връзките с Русия. Тя не съществува. И до момента няма признаци, че НАТО знае по какъв начин да излезе от тази задънена улица ", означи той.

Заместник-министърът на външните работи на Русия дефинира като неуместно решението на Алианса да приключи естествените работни контакти по военна линия, отбелязвайки, че сигурността в Европа значително зависи от връзките сред Русия и НАТО.

По думите на Грушко, Алиансът билтишъл прекомерно надалеч в нагнетяването на борба с Русия.

" Парадоксално, само че днешните връзки сред Русия и НАТО припомнят извънредно доста за " естественото " положение на нещата, при които е основано НАТО - по време на студената война. Отново задействаха " доктрината Армел ": разговор и въздържане. Само че в тази формула в този момент има доста въздържане и малко разговор ", акцентира Грушко.

Той съобщи, че общите военни разноски на страните от НАТО през предходната година са надхвърлили 1 трлн. $, което е 22 пъти повече от съветските разноски за защита.

В същото време Грушко акцентира, че Москва нямало да взе участие в конкуренцията по увеличение на военните бюджети с НАТО, а разчитала на " стопански, прецизни и ефикасни средства ".

" Що се отнася до въоръжен спор с НАТО, всички здравомислещи се надяват, че това няма да се случи. Това би било злополука за цялото човечество. Сигурен съм, че Вашингтон и Брюксел схващат това ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР