Русия и Китай заедно свалят долара - създават единна международна

...
Русия и Китай заедно свалят долара - създават единна международна
Коментари Харесай

Русия и Китай заедно свалят долара

Русия и Китай дружно смъкват $ - основават единна интернационална валута, написа съветското издание " ТвЦ ".

Страните от Евразийския стопански съюз (ЕИС) и Китай основават самостоятелна интернационална валутно-финансова система, написа изданието. Решението е признато на видеоконференцията по съдействието на ЕИС и Пекин.

Първата стъпка към това ще бъде внедряването на интернационалната валута. Нейната стойност ще се пресмята като показател на националните валути на страните участнички и цените на борсовите артикули. Участниците в срещата се договориха до края на март да показват план за разискване.

" Като се имат поради общите провокации и опасности, свързани със забавянето на международната стопанска система и ограничаващите ограничения във връзка с страни от ЕИС и Китай, нашите страни са длъжни да засилват практическото си съдействие в плоскостта на взаимните ограничения и планове ", декларирал министърът по интеграцията и макроикономиката на Евразийската икономическа комисия Сергей Глазньов.

Sputnik Казахстан оповестява пък, че Русия възнамерява да опрости комерсиалните си връзки с Индия. Москва и Ню Делхи преглеждат опцията да преминат към търговски разплащания в рубли и в рупии. А в качеството на базова валута при плановете да употребяват китайския юан.

Превод и редакция " Епицентър "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР