Русия и Китай ще продължат да си сътрудничат в борбата

...
Русия и Китай ще продължат да си сътрудничат в борбата
Коментари Харесай

Лавров: Русия и Китай продължават заедно борбата с тероризма

Русия и Китай ще продължат да си сътрудничат в битката против тероризма като част от непрестанно укрепващите си връзки. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в Пекин след диалози с китайския външен министър Ван И във вторник.

" Нашето съдействие в битката с тероризма ще продължи, в това число в границите на многостранни институции ", посочи още Лавров, който е на публично посещаване в Пекин.

Той благодари на Китай за изказаните съболезнования по отношение на на 22 март, както и за поддръжката към Русия в битката с тероризма.

Припомняме, че т за стрелбата в концертна зала покрай Москва, където починаха минимум 144 души. Русия обаче има вяра, че Украйна стои зад офанзивата.

Москва и Пекин оповестиха партньорство " без ограничавания " през февруари 2022 година, когато Путин посети Пекин единствено дни преди Русия да стартира пълномащабното си навлизане в Украйна, и от този момент заздравиха връзките си.
 ISW: Китай стремително въоръжава Русия
ISW: Китай стремително въоръжава Русия

Докато Украйна продължава да изпитва сериозен дефицит на муниции

Лавров благодари на Китай също и за изпращането на група наблюдаващи за президентските избори в Русия през март.

" Благодарение на нашите водачи руско-китайските връзки на всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение доближиха невиждано равнище " , сподели Лавров, представен от съветските осведомителни организации.

По думите му с преизбирането на Владимир Путин непрекъснатостта на тяхното изцяло подсилване е получила спомагателни гаранции.

По-рано Кремъл заяви, че диалозите сред Лавров и китайския му сътрудник ще обзет " горещи тематики " като сигурността на Азиатско-тихоокеанския район и войната в Украйна
 Лавров споделя, че китайският кротичък проект за Украйна е най-разумният до момента
Лавров споделя, че китайският кротичък проект за Украйна е най-разумният до момента

Според него, китайският документ се основава на разбор на аргументите за протичащото и е структуриран по логичност от общото към конкретното
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР