Русия и Китай ще обсъдят по-тесни газови и финансови връзки

...
Русия и Китай ще обсъдят по-тесни газови и финансови връзки
Коментари Харесай

Путин и Си ще обсъдят по-тесни газови и финансови връзки на Олимпиадата

Русия и Китай ще обсъдят по-тесни газови и финансови връзки по време на пътуването на президента Владимир Путин до Пекин за Зимните олимпийски игри, заяви Кремъл в сряда, представен от Ройтерс.

Путин и Си ще обядват дружно в петък и могат да подпишат повече от 15 съглашения, сподели пред кореспонденти формалният представител на Кремъл Юрий Ушаков.

Той добави, че се преглежда опцията Русия да построи нов газопровод до Китай през Монголия. Доставките по съществуващия водопровод " Силата на Сибир ", който придвижва газ от Източна Русия към Китай, започнаха през 2019 година

Посещението на Путин идва в миг, в който надеждността на доставките на съветски газ за Европа е сложена под въпрос от някои западни политици. Москва се пробва да показва, че евентуално разполага и други благоприятни условия, в случай че загуби европейския пазар.

" Заслужава да се означи, че китайският газов пазар е най-обещаващият и най-бързо развиващият се в света ", сподели Ушаков.

Спот цените на газа в Европа доближиха най-високите си стойности през декември на фона на растящото търсене и лимитираното предложение.

Доставките на съветски газ за Европа са сложени на карта, откакто хиляди съветски бойци се струпаха покрай границата с Украйна.

Западните страни заплашиха с голям брой наказания, в случай че Русия нахлуе в украинска територия. Според Ушаков Китай поддържа позицията на Русия в разногласието й със Запада.

Москва и Пекин поставят съществени старания за основаването на взаимна финансова инфраструктура, която да защищити съдействието сред Русия и Китай от евентуални наказания на трети страни, уточни Ушаков.

Руският външен министър Сергей Лавров, министърът на енергетиката Николай Шулгинов и Игор Сечин, основен изпълнителен шеф на петролната компания " Роснефт ", ще бъдат измежду съветската делегация в Пекин.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР