Русия и Китай се стремят да увеличат шпионския си капацитет

...
Русия и Китай се стремят да увеличат шпионския си капацитет
Коментари Харесай

Литва предупреди за опити за шпионаж от страна на Русия и Китай

Русия и Китай се стремят да усилят шпионския си потенциал и въздействието си в балтийските членки на НАТО , предизвести в оповестен през днешния ден отчет литовското държавно управление, представено от ДПА.

Русия е най-голямата опасност за националната сигурност на Литва , се споделя в годишния отчет за оценка на заканите за националната сигурност, оповестен от литовското министерство на защитата и литовския Департамент за държавна сигурност.

" Основната опасност за националната сигурност на Литва са външната политика на Русия и нейната политика в областта на сигурността, движени от желанието на Кремъл да подсигурява стабилността на режима и да показва нуждата от него пред вътрешната публика " , се споделя в отчета.

Китай ускорява интензивността си в Литва предвид на това, че се стреми да разшири геополитическото си въздействие, се добавя там. И за Китай, и за Русия се твърди в него, че се пробват да усилят шпионския си потенциал в киберпространството.

" Най-голямата опасност за литовските осведомителни системи и за съхраняваната в тях информация е кибершпионажът от страна на съветските разследващи служби ", се прецизира в отчета.-->

Русия и Китай се стремят да вербуват литовски жители за шпионска активност, се твърди в него.

Москва се пробва да разшири въздействието си измежду етническите руснаци в прилежаща Литва, до момента в който Пекин кани литовски специалисти от сферата на науката, държавното ръководство и защитата да посещават Китай , се споделя в отчета.

Русия също по този начин усилва военното си наличие в своя ексклав Калининград, който граничи с Литва и Полша, се твърди в документа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР