Русия и Китай поискаха повече време да обмислят искането на

...
Русия и Китай поискаха повече време да обмислят искането на
Коментари Харесай

Русия и Китай ще си помислят дали да спрат доставките на нефт до Пхенян

Русия и Китай желаеха повече време да обмислят настояването на Съединени американски щати до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да се прекратят доставките на петрол и нефтени артикули до Северна Корея.

Съединени американски щати изиска от Организация на обединените нации да наложи наказания предходната седмица и да приключи доставките, откакто Северна Корея беше упрекната, че надвишава рестриктивните мерки на организацията посредством противозаконен импорт на гориво.
Миналата година Организация на обединените нации ограничи доставките на недопечен петрол до Северна Корея, до 4 милиона барела на година, а тавана за рафинираните артикули е 500 000 барела на година.
Спирането на доставките би трябвало да бъде изпълнено главно от Китай, който е главен снабдител на петрол до Северна Корея, само че и също от Русия, която също доставя гориво до Пхенян.
Решението на Русия и Китай предшества срещата на следващия ден сред американския държавен секретар Майк Помпео и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР