Русия и Китай планират да си сътрудничат в създаването на

...
Русия и Китай планират да си сътрудничат в създаването на
Коментари Харесай

Русия и Китай планират да си сътрудничат в проучването на Луната

Русия и Китай възнамеряват да си сътрудничат в основаването на взаимен център за данни за проучване на Луната и далечния космос, оповестяват съветските медии.

Също по този начин държавното управление на Русия разрешило на " Роскосмос " да договаря с Китай по въпроса за съдействие сред двете страни в изследването на Луната.

Това се споделя в две решения на съветското държавно управление, оповестени в портала за нормативните актове.

Според един от документите държавното управление със координация с " Роскосмос " и външното министерство е дало позволение за провеждането на договаряния за подписване на съглашение с Китай " за съдействие при основаването на взаимен център за данни за проучване на Луната и далечния космос ".

Също по този начин на " Роскосмос " е било позволено да стартира съвещания с Китайската национална галактическа администрация за съдействие в границите на координацията на съветската задача с орбиталния галактически уред " Луна-Ресурс-1 " и китайската задача " Чанъе-7 " за проучване на полярния район на Луната.

По-рано " Роскосмос " оповестиха, че пет японски спътника ще бъдат изстреляни в орбита след април 2020 година на ракетата притежател " Союз-2 " от космодрума " Байконур ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР