Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за

...
Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за
Коментари Харесай

Русия и Китай блокираха резолюция на ООН за прекратяване на огъня в Сирия

Русия и Китай постановиха несъгласие на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня в раздраната от войната провинция Идлиб в Сирия. Това се случва откакто други членове предизвестиха, че спорът може да се трансформира в най-тежката филантропична рецесия на века, осведоми AFP.
По време на договарянията по плана Русия настоя несполучливо да се направи изключение за " антитерористични интервенции ".
Резолюцията бе препоръчана от Кувейт, Германия и Белгия и приканва за прекъсване на всички военни дейности в провинция Идлиб.
По-рано денем Съветът за сигурност на Организация на обединените нации започва съвещание, с цел да гласоподава две спорни резолюции, призоваващи за преустановяване на военните дейности в Северозападна Сирия: проекторезолюция, импортирана от Русия и Китай, и проекторезолюция, показана от така наречен филантропична тройка - Германия, Белгия и Кувейт.
Русия и Китай са взаимни съставители на резолюцията, предвиждаща режимът на преустановяване на огъня да не се ползва за интервенции против терористични организации, избрани от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР