Русия и Китай действат активно като външни сили на Балканите

...
Русия и Китай действат активно като външни сили на Балканите
Коментари Харесай

САЩ: Русия и Китай действат активно на Балканите

Русия и Китай работят интензивно като външни сили на Балканите и визитата там на държавния секретар Майкъл Помпейо е метод да "отговорим на това предизвикателство ", обявиха високопоставени представители на Държавния департамент, представени от пресслужбата на ведомството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Балканите са "стратегически доста динамичен район ", в който работят външни сили. "Китай купува пристанището в Пирея, Русия показва неприятно държание в Северна Македония, от страна на Русия се вършат опити да манипулира с православната черква - помните, че преди към две и половина години Гърция изгони четирима руснаци за присъединяване им в неуместна активност, обвързвана с църквата ", съобщи един от представителите на Държавния департамент, представен от ТАСС.

Брифингът бе във връзка двудневната аудиенция на Помпейо в Гърция. По думите на различен представител на Държавния департамент цел на визитата е "да се съберат в едно всички аспекти на американската мощ и американската дипломация, с цел да се даде отговор на това предизвикателство " от страна на Русия и Китай в района.

От 27 септември до 2 октомври Помпейо е на обиколка в Европа, по време на която посети Гърция и следва да бъде в Италия, Ватикана и Хърватия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР