Русия и Китай блокираха в Съвета за сигурност на ООН

...
Русия и Китай блокираха в Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Русия и Китай не дадоха на САЩ да наложи нови санкции на КНДР

Русия и Китай блокираха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации настояването на Съединени американски щати за прибавяне на съветска банка, на севернокорейски чиновник и на две настоящи в Северна Корея компании към санкционния лист на организацията, оповестяват международните организации.

Миналата седмица Съединени американски щати желаеха от Организация на обединените нации да бъдат замразени активите на комерсиална банка " Агросоюз ", упрекната в това, че е пособия на Северна Корея да заобикаля наложените й ограничавания при финансови преводи.
Искането бе ориентирано също така против високопоставения чиновник в Банката за външна търговия на КНДР И Йон-вон и против две подставени компании.

Вашингтон към този момент наложи такива ограничения против тях едностранно.
КНДР усъвършенства нуклеарните си центрове, сочат сателитни фотоси Те са направени на 21 юни тази година
В Съвета за сигурност обаче Русия сложи под подозрение американските изказвания, а Китай непосредствено разгласи, че се опълчва на препоръчаните от Съединени американски щати наказания.

Междувременно в Южна Корея избухна скандал, откакто стана ясно, че три локални компании са доставяли въглища в КНДР под прикритието на съветски артикули. Само сред април и октомври м.г. импортираното твърдо гориво е към 35 000 т на стойност 5,8 млн. $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР