Русия и Китай блокираха американска инициатива, която имаше за цел

...
Русия и Китай блокираха американска инициатива, която имаше за цел
Коментари Харесай

Русия и Китай са блокирали усилията на САЩ да спрат петрола за Северна Корея

Русия и Китай блокираха американска самодейност, която имаше за цел да спре доставките на гориво за Северна Корея, която Вашингтон упреква, че е надвишила годишния си таван за 2019 година, споделиха дипломатически източници, представени от AFP, съобщи " Фокус ". 
Москва и Пекин обявиха, че е належащо повече време за изследване на настояването на Съединени американски щати, което е подкрепено от 25 членове на Организация на обединените нации, в това число Япония, Франция и Германия, съгласно същите източници.
Преди седмица Съединените щати упрекнаха в специфичен отчет Северна Корея, че е нарушила тавана на Организация на обединените нации за вноса на горива, като е осъществил десетки прехвърляния от транспортен съд до транспортен съд.
Ограничението за вноса на горива е измежду поредност от строги наказания, признати от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в отговор на балистичните ракети и нуклеарните опити на Северна Корея.
Съединените щати упорстват, че " оптималният напън " от глобите би трябвало да остане върху Северна Корея, до момента в който не се съгласи да приключи своята стратегия за оръжия.
Вашингтон е изискал от Комитета по глобите на Организацията на обединените народи да постанови, че годишният таван от 500 000 барела е превишен и да подреди на всички страни да спрат доставките на горива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР