Русия и Иран предвиждат да проведат съвместни военноморски учения около

...
Русия и Иран предвиждат да проведат съвместни военноморски учения около
Коментари Харесай

Таймс: Русия и Иран ще се изправят срещу западни военноморски сили в Персийския залив 

Русия и Иран плануват да проведат взаимни военноморски учения към Ормузкия пролив, което покачва рисковете от рискова борба със западните сили в Залива, написа английският в. "Таймс ".

Русия и Иран дават обещание да проведат ученията до края на годината, макар че Англия и Съединени американски щати ускоряват своето военно наличие в Залива с нова взаимна задача за отбрана на комерсиалното мореплаване.

Съобщението за плануваните руско-ирански военни учения е значим миг в подобряването на връзките сред Москва и Техеран. Русия и Иран са някогашни противници, намерили допирни точки в гражданската война в Сирия, където поддържат държавното управление на президента Башар Асад.

Военните учения ще дадат опция на Москва да разгърне своята мощ на ново поле в Близкия изток. Русия и Иран към този момент организират взаимни маневри в Каспийско море, само че в този момент те за първи път ще проведат учения към Ормузкия пролив, отбелязва изданието.

Напрежението в Ормузкия пролив се увеличи, откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година и още веднъж постановиха наказания на Техеран.

Иран е упрекван за поредност от набези против танкери в Залива, а предишния месец задържа плаващ под английски байрак танкер в отговор на задържането на ирански танкер от Англия край Гибралтар.

Продължаващата опасност за корабоплаването накара Англия да изпрати два военни кораба в Залива, където те да се причислят към кораби на американския военноморски флот. Израел съобщи, че ще се включи в задачата в Залива, оказвайки поддръжка в разузнаването и други области, показва "Таймс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР