Русия и Египет са подписали договор за доставка на Кайро

...
Русия и Египет са подписали договор за доставка на Кайро
Коментари Харесай

Египет купува 20 руски изтребителя Су-35 за $2 милиарда

Русия и Египет са подписали контракт за доставка на Кайро на няколко десетки тежки многофункционални изтребители Су-35. Това написа през днешния ден вестник " Коммерсант ", базирайки се на двама висши мениджъри от отбранителната индустрия на страната.

По техните думи, съглашението планува доставката на " над две десетки машини " и въоръжение към тях на сума от порядъка на 2 милиарда $. Самото съглашение е влезнало в действие в края на 2018 година, доставката на самолетите може да стартира през 2020 - 2021 година.

Според събеседниците на " Коммерсант ", подписания договор " ще подсигурява натоварването на индустриалните мощности на производителя на самолетите Авиационния цех в Комсомолск на Амур за няколко години напред ". Както и че мощностите на предприятието разрешават да се изготвят и още от порядъка на 20 самолета през 2019 - 2020 година за потребностите на съветските въздушни сили.

От Федералната работа за военно-техническо съдействие и от " Рособоронекспорт " са се въздържали от коментар по тематиката, отбелязва изданието.

В обявата се показва, че дружно с доставяните за Египет междинни изтребители МиГ-29М/М2, новите самолети би трябвало да покачат доста бойния капацитет на египетските Военновъздушни сили. В досегашния им парк с изключение на остарелите съветски самолети МиГ-21 има на въоръжение и китайските J-7.
 Индия желае да купи от Русия 21 изтребителя МиГ-29
Индия желае да купи от Русия 21 изтребителя МиГ-29

Доставката на френските Rafale е проблематична поради високата им цена

Новият договор на сума 2 милиарда $ затвърждава позицията на Египет като едни от най-големите купувачи на съветско оръжие. През 2014 година Москва и Кайро подписаха пакет от оръжейни контракти, предвиждащи доставката на разнообразни Противовъздушна отбрана системи (зенитно-ракетния комплекс " Антей-2500 " и " Бук-М2Е " ), артилерия, стрелково оръжие друго въоръжение на сума към 3,5 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР