Русия и Беларус са засилили съвместните военни учения, възползвайки се

...
Русия и Беларус са засилили съвместните военни учения, възползвайки се
Коментари Харесай

Русия и Беларус засилват съвместните си военни учения

Русия и Беларус са засилили взаимните военни учения , възползвайки се от опита, който Москва е придобила по време на боевете в Украйна.

Те са наблегнали на водене на сражения в градски условия, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на телевизионния канал на беларуското министерство на защитата.

Засиленото военно съдействие сред двете страни идва на фона на спекулациите в Украйна и на Запад, че

Москва може да употребява Беларус като плацдарм за нова офанзива против Украйна от север. На 24 февруари, началото на войната, Минск позволи на Москва да употребява беларуската територия, с цел да изпрати войски в Украйна, напомня Ройтерс.

" Регионалната конструкция на съветските и беларуските войски се образова съвсем без спиране ",

заяви държавният ефирен канал " ВоенТиВи ". " Интензивността на образованията от ден на ден се усилва. Целта е да сме подготвени и да можем да отвърнем на агресора на всички фронтове ", се споделя още в изказването.

В него се оповестява също по този начин, че

се обръща особено внимание на образованието за водене на война в градски условия и се употребява опитът на Москва, добит по време на боевете в Украйна. Упражнява се и реакция на обстановки, при които врагът разполага свои позиции в разнообразни здания.

Беларуското министерство на защитата разгласи още в четвъртък, че Москва и Минск са подсилили взаимната си военна конструкция в Беларус

с оръжия, бойци и профилирано съоръжение и възнамеряват да проведат взаимни авиационни учения. В неделя министерството на защитата заяви, че двете страни ще проведат взаимните авиационни учения в интервала 16 януари - 1 февруари, съобщи Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР