Русия и Бе имат малко приятели по света. Това обяви

...
Русия и Бе имат малко приятели по света. Това обяви
Коментари Харесай

Лукашенко констатира: Русия и Беларус имат малко приятели по света

Русия и Бе имат малко другари по света. Това разгласи президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с ръководителя на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин.

" В този полудял свят, изключително полудял от тази пандемия и т. н., ние имаме малко другари. Нека приказваме искрено, всеки има интерес към нас. Към Русия и Беларус. Трябва да реагираме ", цитира думите на Лукашенко РИА " Новости.

Наришкин дойде тази заран на необявена аудиенция в Минск. По думите на началника на съветското разузнаване в беларуската столица ще се организира взаимно съвещание на колегиумите на съветските и беларуските специфични служби.

В началото на август в Беларус се организираха президентски избори. Лукашенко завоюва за шести път: съгласно Централната изборна комисия той е спечелил 80,1% от гласовете. Светлана Тихановска зае второ място съгласно формалните резултати. На идващия ден в страната започнаха всеобщи митинги.

Отначало митингите бяха разгонвани от полицията, употребявайки сълзотворен газ, водни оръдия, зашеметяващи гранати и гумени патрони против несъгласните с резултатите от гласуването. Властите потвърдиха гибелта на трима протестиращи и задържаха над 6000 души.

Лукашенко встъпи в служба на загадка гала в края на септември. Европейският съюз счита, че встъпването му в служба е в прорез с волята на огромна част от популацията, както се вижда от демонстрациите. Брюксел приканва за нови избори, преустановяване на насилието и освобождение на всички арестувани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР