Русия гони 14 български дипломати, съобщи bTV.В сайта на руското

...
Русия гони 14 български дипломати, съобщи bTV.В сайта на руското
Коментари Харесай

Българският посланик в Моксва е получил нотата за експулсиране на дипломатическите служители

Русия гони 14 български дипломати, заяви bTV.

В уеб страницата на съветското министерство на външните работи се показва, че през днешния ден българският дипломат Атанас Кръстин е получил нота. В нея се показва, че Москва афишира за личност нон грата 14 сътрудници на дипломатическите задачи и консулства на България в Русия.

Действията са отговор на решението на българската страна да разгласи за личност нон грата 70 съветски дипломати и сътрудници, работещи в съветските дипломатически представителства в България.

В информацията на уеб страницата на министерството са изброени и останалите решения - въвеждане на квотния принцип в задачите в България и Русия и закриването на съветското консулство в Русе, като категорично се акцентира, че отговорността за тези дейности е на държавното управление, отпред с " господин Петков ".

" Считаме, че сходни дейности, освен нанасят основна щета на обичайните връзки сред нашите две страни, само че и накърняват правата на сънародниците ни, лишени от достъп до консулски услуги ", се споделя в изказването на съветското външно министерство.

И още:

" Подобни дейности са удостоверение за продължаващата деградация на груповия Запад, подготвен да жертва ползите на сътрудниците си, единствено и единствено да навреди на Русия. Безусловното следване на тази линия от страна на публична София, провокира страдание ".

" Убедени сме, че приятелското държание по отношение на Русия няма нищо общо с националните ползи на България и народа ѝ ", приключва информацията в уеб страницата на външното министерство на Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР