Русия глоби в сряда музикален телевизионен канал за нарушаване на

...
Русия глоби в сряда музикален телевизионен канал за нарушаване на
Коментари Харесай

Глобиха с 1 милион рубли руски телевизионен канал за гей пропаганда

Русия санкции в сряда музикален ефирен канал за нарушение на спорно законодателство, забраняващо проявлението на " " на лица под 18 години, заяви Агенция Франс Прес.

В изказване на съда в Москва се споделя, че той е наложил санкция от един милион рубли (12 100 евро) на съветския канал Mуз-TВ.

По-рано медийният регулатор Роскомнадзор стартира инспекция на канала поради предаване за награди през юни, в което двама поп реализатори мъже, облечени в черно-бели смокинги, идват на аления килим с лимузина, украсена с цветя, следвани от дузина мъже без ризи.

Миналия месец Роскомнадзор съобщи, че е разкрил нарушавания по време на предаването, свързани с " проява на материали, насърчаващи нетрадиционни полови връзки ".

Руският закон от 2013 година, забраняващ " гей пропагандата " за малолетни, изисква ЛГБТ наличието да бъде обозначено с " 18+ " и да може да се демонстрира по малкия екран единствено след 23:00 ч.

През юни Роскомнадзор съобщи, че предаването е показвало етикет " 6+ ".
С надписи против гей пропагандата осъмна постройката на Фондация " Пловдив 2019 "
Сградата на фондация „ Пловдив 2019 “, която се намира в Тютюневия град, бе нашарена през нощта с надписи против гей пропаганд...

В предаването участваха и мъж блогър в рокля и различен в полурокля, полусмокинг.

Въпреки че Русия декриминализира хомосексуалността през 1993 година, в страната доминира обща непоносимост към ЛГБТ общността, подхранвана от държавната политика.

Миналата година Русия добави в конституцията си фраза, съгласно която бракът е съюз сред мъж и жена.

Муз-ТВ е учредена през 1996 година и значително е основана по модела на MTV.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР