Русия е започналасухопътна офанзива в района на Харков,съобщи украинското министерство

...
Русия е започналасухопътна офанзива в района на Харков,съобщи украинското министерство
Коментари Харесай

Русия започна сухопътна офанзива в района на Харков

Русия е почнала сухопътна атака в региона на Харков, заяви украинското министерство на защитата. Нападението отваря нов фронт във войната, показва Ройтерс. Киев изпраща подкрепления към граничния град Вовчанск, където се водят сражения. Украинските сили са готови за нова съветска сухопътна атака на границата с Харковска област, съобщи президентът Володимир Зеленски, съобщи Дарик.

" Русия стартира нова вълна настъпателни дейности в тази посока. Украйна ги посрещна с войски, бригади и артилерия. Важно е да се разбере, че те могат да усилят и да изпратят повече сили там. Това е реалност. Но нашите военни и военни командири го знаеха и решиха силите си, посрещайки врага с артилерийски огън. Тежки артилерийски боеве е имало към 7-8 ч. сутринта, доколкото ми е известно. Посрещнахме ги с артилерийски огън и имам вяра, че успяхме да ги спрем още сутринта ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Руските сили са напреднали към километър в североизточната украинска област, съгласно украински почитан източник, представен от Ройтерс. Целта е да завземат най-малко 10 километра, с цел да бъде основана буферна зона.

Жителите на Волчанск, който е ситуиран покрай границата с Русия, се изтеглят с персонални коли, а локалната администрация спомага на тези, които не разполагат със личен превоз.

Смята се, че в града, който е имал население над 15 хиляди души, в този момент са останали към 3 хиляди.

По-рано стана ясно, че съветски диверсионни групи са се пробвали да обхванат през границата в Харковска област. Управителят Олег Синегубов написа в Телеграм, че украинските сили са съумели да ги отхвърлен и да задържат позициите си.

При съветски офанзиви тази нощ украинската защита е съумяла да унижощи всичките 10 дрона. В Харков са потърпевши двама души и са нанесени вреди по жилищни здания.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР