Русия е започнала новата си офанзива в Източна Украйна, предаде

...
Русия е започнала новата си офанзива в Източна Украйна, предаде
Коментари Харесай

Би Би Си: Русия е започнала новата си офанзива в Източна Украйна

Русия е почнала новата си атака в Източна Украйна, съобщи Би Би Си, цитирайки информация на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Регистрирани са признаци на началото на настъпателната интервенция в Източната оперативна зона, оповестиха от Киев. На 24 февруари съветската войска предприе пълномащабна война в Украйна, само че фронтът към столицата Киев се оказа неуспех за съветската войска и тя беше победена от украинските сили. Сега Русия концентрира всички свои старания към завладяване на Донбас.

Основните старания на Русия в този момент са ориентирани към определяне на цялостен надзор над Донецк и Луганск, като военните дейности се ускоряват и в Харков. Битката за Мариупол продължава и съветските военни се концентрират върху приемането на цялостен надзор над региона. Освен това се споделя, че Русия продължава да нарушава разпоредбите на интернационалното филантропично право и блокира начинания за евакуация на цивилни от окупирани селища.

В окупираните територии врагът краде и изнася в Руската федерация съоръжение, машини и артикули, разгласи украинският общоприет щаб.

По данни на Киев досега във войната от 24 февруари Русия е изгубила 20 600 военнослужещи, 790 танка, 167 самолета и 147 хеликоптера. Москва отхвърля да разкрие действителния брой на убитите съветски бойци в Украйна. Преди дни Украйна потопи флагмана на съветския Черноморски флот „ Москва “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР